Våffeldagen = lchfrecept 

Googla och du hittar många olika recept, men innan du testar en massa lchfvåfflor så vill jag varna dig, INGET recept leder till våfflor som är precis som vanliga oavsett vad receptförfattaren påstår. Frasiga och krispiga våfflor går helt enkelt inte att åstadkomma utan vanligt vetemjöl. Därmed inte sagt att lchfvarianterna är dåliga. De kan bara inte jämföras med sina kolhydratsrika motsvarigheter.

Det vanligaste receptet jag brukar använda är samma som mitt bästa recept för pannkakor. Källan är oviss då receptet finns på massor av platser på nätet.

Recept 1, Våfflor/pannkakor 

  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten (eller mjölk för den liberale)
  • 2 msk fiberhusk (eller 3-4 msk risentas mer grovmalda psylliumhusk)
  • En nypa salt
  • Ev lite äkta vanilj

Vispas ihop med elvisp, får svälla en stund och gräddas/steks sedan i smör

Recept 2, Våfflor  -med crème fraîche och keso (egen skapelse)
Ca 6-7 våfflor

  • 4 ägg
  • 1 liten burk keso (250 g)
  • 200 gram crème fraîche
  • 1,5 msk fiberhusk
  • Vaniljpulver (1/2 tsk)
  • Salt -en nypa
  • Ev lite grädde att späda med om smeten blir för tjock.

Mixa allt med stavmixer. Grädda med smör i våffeljärn

Obs! recept 3 och 4 kommer från bloggen 56 kilo: 

Recept 3, Våfflor/pannkakor  -med mandelmjöl

  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • nypa salt
  • 1 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt

Mixa allt med stavmixer och grädda/stek i smör

Recept 4, Våfflor/pannkakor  -med keso

  • 1 liten burk keso (250 gram)
  • 2 ägg
  • 1,5 msk fiberhusk
  • Lite salt och vaniljpulver

Mixa med stavmixer, låt svälla några min och grädda/stek i smör

Recept 5 -våfflor med pofiber

  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 msk fiberhusk
  • 4 msk pofiber
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm vaniljpulver

Vispa ihop, låt svälla, grädda

Recept 6 – äggfria våfflor (från Jills mat)

  • 100 g smör smält
  • 1 dl mascarpone (eller annan färskost)
  • 0,5 dl grädde
  • 2 dl kallt vatten
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 0,5 dl pofiber
  • 2 krm salt
  1. Värm våffeljärnet. Smält smöret och vispa sedan samman med mascarpone, grädde och vatten. Vispa i resten av ingredienserna.
  2. Låt smeten/degen stå och dra i några minuter.
  3. Grädda cirka 0,75 dl smet åt gången tills de fått fin färg.
Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt, LCHF, Recept - lchf och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s